05:10 21 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.59
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  34803

  Profesorul universitar a venit cu o idee care vizează cadrele didactice pensionare, în contextul în care pandemia a făcut ca școlile să se confrunte acum cu un deficit mare de personal didactic.

  BUCUREȘTI, 16 sept – Sputnik. Deficitul de personal didactic în unitățile de învățământ din România este unul ridicat.

  Radu Gologan, profesor universitar, coordonator al lotului olimpic de matematică al României până anul trecut, a venit cu o idee interesantă al cărei scop este acela de a preda matematică la o clasă de a XII-a.

  Acesta a făcut un apel la profesorii pensionari pe care i-a rugat să se ofere să revină la ore ca să ajute generația tânără să nu piardă ani de școală din cauza situației.

  ”Rog ca în toată țara, profesorii pensionari să se ofere să facă asta! Aștept confirmări. Nu ne batem joc de generația tânără; preferăm să ne sacrificăm noi”, a punctat Gologan.

  În condițiile în care profesorii au decis să se pensioneze, speriați de virus sau de predarea online, demersul profesorului Gologan este unul cu adevărat optimist. Profesorii nu vor accepta – și nici nu e normal să accepte – să lucreze fără să fie plătiți.

  Din păcate, după primele zile de școală, nivelul de rezistență al multor dascăli este aproape zero, fapt care ridică serioase semne de întrebare cu privire la modul în care vor evolua lucrurile pe parcursul întregului an școlar.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Monica Anisie, mesaj șocant pentru copii, părinți și profesori!
  Bonusuri pentru profesori: câți bani ar putea primi cadrele didactice
  Predarea online: reguli noi pentru profesori, înainte de începerea școlii
  Tagurile:
  Propunere, Profesori

  Știrile Zilei