01:39 30 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.94
 • USD17.04
 • RUB0.21
 • RON4.09
 • UAH0.60
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  2343 0 0

  Scenariul de funcționare se schimbă, săptămâna aceasta, pentru un număr de 14 unități de învățământ din București, care vor trece fie la scenariul galben, fie la cel roșu.

  BUCUREȘTI, 30 sept – Sputnik. Pandemia de coronavirus face ca învățământul românesc să cunoască o dinamică nemaiîntâlnită. Și aceasta pentru că situația epidemiologică face ca unitățile de învățământ să se încadreze, pentru anumite perioade de timp, într-unul din cele 3 scenarii: verde, galben sau roșu. Astfel, 14 unități de învățământ vor trece fie la scenariul galben, fie la cel roșu.

  Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Roxana Cercel, spune că, în cursul zilei de astăzi, dosarele cu propunerile înaintate de școli vor fi avizate de ISMB și de către Direcția de Sănătate Publică, iar joi se va întruni Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

  ”Am în față 14 dosare de schimbare a scenariului. Este vorba despre unități care fie și-au încheiat perioada de carantină, fie au rezolvat problema cu spațiul și pot începe cursurile în scenariul galben. Nu toți trec din galben în roșu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București - ISMB, Roxana Cercel

  De astăzi, unitățile de învățământ care au găzduit secții de votare au revenit la programul normal de funcționare, în conformitate cu scenariile de până acum.

  În acest an școlar, unitățile de învățământ din București au început anul școlar în sistem hibrid, adică în scenariul galben. Însă, multe școli, din cauza numărului de cazuri COVID-19, multe școli au intrat în scenariul roșu. Un alt motiv pentru care unitățile de învățământ au intrat în scenariul roșu a fost cel referitor la întârzierea lucrărilor de reabilitare a clădirilor.

   

   

  Tematic

  Aceste școli vor face numai cursuri online – situația în Capitală
  Tinerii vor educație sexuală în școli: solicitare către Iohannis
  S-a dat startul angajărilor în școli: unde se dă concursul
  Tagurile:
  Preșcolari, școli

  Știrile Zilei