20:01 24 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.30
 • USD17.53
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.63
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  188 0 0

  Dinamica scenariilor de funcționare, la nivel național, a unităților de învățământ preuniversitar este monitorizată de Ministerul Educației și Cercetării. Situația la zi.

  BUCUREȘTI, 30 sept – Sputnik. Situația epidemiologică din fiecare județ al României influențează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar.

  Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării informează că, astăzi, 30 septembrie 2020, un număr de 12.540 de unități de învățământ sunt în scenariul 1 - participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară și 4535 de unități de învățământ în scenariul 2 - participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială - prin rotație de una-două săptămâni - a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

  Numărul unităților de învățământ din scenariul trei este de 581, în creștere față de săptămâna trecută când erau 313.

  Acest scenariu implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

  Menționăm că dintre cele 581 de unități aflate în această situație, numai 139 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, informează edu.ro . Diferența de 442 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare. 

  Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

  Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

  Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, dau asigurări oficialii MEC.

  Tematic

  Mai multe școli și grădinițe trec de mâine la regim online
  S-a dat startul angajărilor în școli: unde se dă concursul
  Tinerii vor educație sexuală în școli: solicitare către Iohannis
  Tagurile:
  școli

  Știrile Zilei