14:33 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  1352901

  Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București informează că profesorii care refuză să predea online riscă să aibă contractul de muncă desfăcut.

  BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. Avertisment îngrijorător pentru cadrele didactice: își pot pierde locul de muncă.

  Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București avertizează dascălii care refuză să predea online că riscă desfacerea contractului de muncă.

  Inspectorii încep controalele pentru a vedea dacă învățătorii și profesorii folosesc platformele educaționale puse la dispoziție gratuit de Google și Microsoft, notează edupedu.ro.

  Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Roxana Cercel, spune că se vor supune toate situațiile acestea spre analiză și se vor aplica măsurile legale.

  ”Se poate ajunge până la comisia de disciplină, și în urma analizei situației și motivelor pentru care acești profesori refuză să continue învățarea de acasă, se poate ajunge la sancțiuni drastice”, a explicat Cercel. 

  Oficialul ISMB a punctat că aceste sancțiuni drastice pot merge inclusiv până la desfacerea contractului de muncă.

  Aceste declarații au fost făcute după ce unitățile de învățământ în care au existat secții de votare au fost închise pentru trei zile și au funcționat sută la sută online.

  În a doua săptămână de școală, Ludovic Orban, premierul României, avertiza profesorii care nu doresc să predea online că se vor lua toate măsurile legale care se impun și că, dacă va fi nevoie, inclusiv legea va fi schimbată.

  Tematic

  Orban ia în vizor directorii de școli, pe tema COVID-19
  Orban, anunț ferm despre școli, universități și carantină!
  Tot mai multe școli trec în scenariul roșu: anunțul MEC
  Tagurile:
  școli

  Știrile Zilei