09:02 29 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.51
 • USD17.23
 • RUB0.23
 • RON4.21
 • UAH0.61
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  2712 0 0

  Ministrul Educației și Cercetării a precizat că în ședința de Guvern a fost aprobată suplimentarea cu încă 750 de posturi a necesarului pentru personalul din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

  BUCUREȘTI, 9 oct – Sputnik. Personalul didactic și nedidactic care dorește să se angajeze în sistemul de învățământ o poate face acum, după ce Guvernul a decis suplimentarea numărului de posturi din sistem cu încă 750.

  Decizia este complementară celei adoptate la începutul anului școlar 2020-2021, potrivit căreia numărul necesar de posturi pentru desfășurarea în condiții optime a activității în unitățile de învățământ preuniversitar de stat a fost, inițial, suplimentat cu 500.

  ”Astfel, schema de personal din sistemul de învățământ preuniversitar, în acest an școlar, a fost suplimentată cu un număr de 1.250 de posturi”, informează Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

  Ministerul Educației și Cercetării informează că reglementarea stabilită de Executiv are ca scop asigurarea dreptului la educație al elevilor, în contextul în care, noul an școlar a început în condițiile prevăzute de starea de alertă.

  Mai exact, organizarea activităților didactice pe durata stării de alertă presupune dispunerea unor măsuri stricte de igienă și distanțare socială, fapt care determină micșorarea efectivului de elevi la clasă și creșterea numărului de clase, implicit a numărului de posturi.

  Cheltuielile bugetare se vor face, în acest an, cu încadrarea în bugetul aprobat Ministerului Educației și Cercetării. În viitorii ani financiari, cheltuielile bugetare se vor realiza cu încadrarea în fondurile aprobate prin legile bugetare anuale.

  Tematic

  Stanciu: Directorii de școli, comportament dictatorial
  Focare de COVID-19 în școli: care este situația, procentual
  E jale în școli! Profesori și elevi, infectați cu COVID-19
  Tagurile:
  Grădinițe, școli, Monica Anisie

  Știrile Zilei