11:30 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  198901

  Ministerul Educației și Cercetării a dat ultimele lămuriri cu privire la situația școlilor în contextul epidemiologic în continuă schimbare. Ce va urma.

  BUCUREȘTI, 15 oct – Sputnik. Dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar este monitorizată permanent de Ministerul Educației și Cercetării. Aceasta este influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ.

  Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării a declarat că, la nivelul municipiului București, ne pregătim pentru scenariul 3 – scenariul roșu, cu predare exclusiv online, dacă se atinge indicele de 3 la mie.

  ”Săptămâna aceasta am solicitat prefectului de București să avem o întâlnire, să ne pregătim pentru scenariul roșu”, a subliniat Anisie.

  Demnitarul a reluat o idee enunțată și în zilele anterioare, când a precizat că au fost luate în calcul toate variantele posibile în așa fel încât să nu fie puși în pericol elevii și profesorii.

  Potrivit ordinului comun al Ministerului Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății, dacă mai multe zile există pragul de 3 infectări la mia de locuitori, se trece în scenariul roșu care presupune învățarea exclusiv în sistem online.

  Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

  Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, informează edu.ro.

  Tagurile:
  școli, Monica Anisie

  Știrile Zilei