19:25 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  14101

  Ministrul Educației și Cercetării a precizat ce se întâmplă dacă Bucureștiul intră în scenariul roșu, având în vedere creșterea alarmantă a numărului de noi cazuri de infectări cu COVID-19.

  BUCUREȘTI, 16 oct – Sputnik. Pas cu pas și Bucureștiul intră în scenariul roșu. Aceasta este previziunea sumbră și deloc nerealistă legată de perioada imediat următoare.

  Elevi
  © Sputnik / Кирилл Каллиников

  Intrarea în scenariul roșu presupune și trecerea tuturor școlilor în sistem online.

  Care este, însă, mai exact, situația, a precizat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

  Demnitarul spune că, în momentul respectiv, unitățile de învățământ rămân închise pentru 14 zile, iar elevii nu mai participă fizic la ore, cursurile desfășurându-se în sistem online.

  Ministrul a precizat că interdicția de a veni fizic la unitatea de învățământ se va aplica tuturor grădinițelor și școlilor, indiferent că sunt de stat sau privat, precizează edupedu.ro.

  În schimb, after school-urile și creșele se vor putea închide numai în situația în care Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va decide acest lucru. Nu este o măsură care să intre automat în vigoare, ca în cazul școlilor și grădinițelor.

  “Tot Comitetul poate decide suspendarea activităților pentru 14 zile si pentru after school-uri sau creșe, care sunt în administrarea autorității publice locale”, a precizat Anisie.

  Potrivit demnitarului, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență poate decide și alte măsuri pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor, cum ar fi obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice deschise.

  Tematic

  Monica Anisie - declarații despre închiderea școlilor și grădinițelor
  Anisie, decizie de ultimă oră privind ARACIP
  Cu ce drept o trage Selly la răspundere pe Monica Anisie?
  Tagurile:
  școli, Monica Anisie

  Știrile Zilei