22:55 04 Decembrie 2020
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.28
 • RUB0.23
 • RON4.30
 • UAH0.61
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  1983 0 0

  Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării începe să facă din nou recensământul elevilor și profesorilor fără tablete sau laptopuri, la 45 de zile de la debutul anului școlar.

  BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Ministerul Educației și Cercetării cere unităților de învățământ din România să facă inventarul centralizat în care a fost introdusă ”conectarea la internet a corpurilor de clădire”.

  Școală
  © Sputnik / Виталий Аньков

  Mai exact, începe să facă iar recensământul elevilor și profesorilor fără tablete ori laptopuri.

  MEC a solicitat acest lucru tuturor grădinițelor și școlilor din România printr-o adresă trimisă inițial inspectoratelor școlare în data de 28 octombrie. Adresa a ajuns în școli și grădinițe o zi mai târziu, pe 29 octombrie.

  Termenul limită pentru demers este luni, 2 noiembrie 2020.

  Procedura pe care fiecare școală trebuie să o inițieze urgent este detaliată în anexele care însoțesc adresa ministerială și este similară cu cea făcută în primăvară.

  De asemenea, școlile au acum obligația să actualizeze și starea conexiunii la internet pentru corpurile de clădire pe care le au, precizează edupedu.ro.

  MEC solicită reactualizarea datelor referitoare la elevii și cadrele didactice care au acces la internet și dispun de echipamente/dispozitive, în vederea desfășurării procesului de învățare în sistem online, precum și reactualizarea datelor din SIIIR – Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România.

  Reamintim că MEC a făcut recensământul dispozitivelor de acces la internet, pentru prima dată, în luna aprilie 2020.

  Rezultatele recensământului din primăvară au evidențiat că în toate școlile erau 235.259 de elevi fără nici un dispozitiv sau /și fără acces la internet și ”undeva la 1900” de cadre didactice aflate în aceeași situație.

  Pe baza datelor respective s-a fundamentat licitația pentru un număr de 250.000 de tablete. Deși au trecut 45 de zile de la începutul anului școlar, deși ne aflăm fie în scenariul roșu, fie în cel galben și foarte puțin în cel verde, până acum s-au cumpărat numai 190.000 de tablete, din care mai puțin de jumătate au ajuns în școli.

  Tagurile:
  Grădinițe, Ministerul Educației

  Știrile Zilei