05:25 15 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.88
 • RUB0.24
 • RON4.34
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  15510

  Ministrul Educației a anunțat astăzi că modele pentru Evaluarea Națională vor fi publicate pe site-ul ministerului și a prezentat situația școlilor din România în contextul pandemiei de coronavirus.

  BUCUREȘTI, 2 nov - Sputnik. Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat că, potrivit inspectoratelor școlare, astăzi la 10.30, situația școlilor era următoarea: școli în scenariul verde 8797, școli în scenariul galben 5029 și școli în scenariul roșu 3830.

  ”Elevii care învață exclusiv online sunt aproximativ 1 milion elevi iar în ceea ce privește municipiul București înțeleg că deja s-a încheiat Ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență și s-a decis continuarea tot pentru 14 zile ale învățării în sistem online”, a anunțat Anisie.

  Ea a făcut totodată un apel către Inspectoratele Școlare Județene să monitorizeze lecțiile online, ca urmare a unor sesizări primite din partea părinților și elevilor.

  ”Vreau să fac un apel către inspectorii școlari: să intensifice activitatea de monitorizare a lecțiilor desfășurate în sistem online, pentru că în cadrul MEC vin tot mai dese semnale din partea părinților și elevilor că nu se desfășoară aceste activități didactice în sistem online”, a avertizat Monica Anisie.

  Un alt anunț important făcut de Anisie este că astăzi vor fi publicate pe site-ul ministerului modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021.

  Tematic

  Rezultate Evaluare Națională 2020. Funeriu:”Suntem în mijlocul unui cataclism educațional”
  Evaluare Națională 2020, sesiunea specială: subiecte Matematică, publicate de edu.ro
  Sesiune specială Evaluare Națională 2020: Subiecte Limba și Literatura Maternă
  Tagurile:
  Evaluarea Naţională, Monica Anisie

  Știrile Zilei