01:21 22 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.62
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1530)
  136713

  Premierul României a declarat că luni, 9 noiembrie 2020, toate grădinițele și școlile din România vor fi închise, indiferent de incidența cazurilor de coronavirus din localitate.

  BUCUREȘTI, 6 nov – Sputnik. Unitățile de învățământ preuniversitar din România vor fi închise în prima zi a săptămânii viitoare. Acesta este anunțul pe care premierul României, Ludovic Orban, l-a făcut.

  În schimb, oficialul a declarat că această măsură nu va afecta creșele și after school-urile.

  ”Este o măsură temporară, luată într-un moment dificil și care ține cont de nevoia de a apăra sănătatea copiilor”, a susținut șeful Executivului.

  Premierul a recunoscut că va fi mai dificil pentru elevii claselor I-IV, dar a subliniat că există ordonanța care permite unui părinte să stea acasă cu 75% din venit pe perioada orelor online și, ”când se va reveni la clase, se vor face niște recapitulative”.

  “Și grădinițele (vor fi închise – nota Georgiana Arsene). Practic, nu vor fi afectate creșele și after school-urile. Este o măsură temporară, luată într-un moment dificil și care ține cont de nevoia de a apăra sănătatea copiilor”, a susținut premierul Orban.

  Oficialul a subliniat că recomandarea epidemiologilor este ca un set de măsuri să fie aplicabile 14 zile cu 14 zile, deci 30 de zile. Astfel, ele vor fi 30 de zile aplicabile.

  De asemenea, șeful Executivului a subliniat că se urmărește eficacitatea, măsura în care se va reuși oprirea numărului de infectări.

  Orban a subliniat, de asemenea, că speră să nu mai fie nevoie de alte măsuri.

  Acesta a precizat care sunt cele 2 motive care au stat la baza măsurii de închidere a școlilor. Vorbim, în primul rând, de siguranța copiilor și, în al doilea rând, de faptul că foarte mulți copii, în special adolescenți, chiar și dacă contractează virusul, sunt asimptomatici și ei devin purtători ai virusului și îl transmit fie către alți colegi, care pot să îl transmită către părinți și bunici și să asigure răspândirea virsului.

  Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat, în debutul ședinței de Guvern, că toate școlile trebuie închise. Orban a declarat, apoi, că sunt măsuri ”care sunt luate ținând cont de situația efectivă în care ne găsim și pe baza unor evaluări făcute de specialiști privind incidența cazurilor, unde sunt activitățile cu cele mai mari îmbolnăviri”.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1530)
  Tagurile:
  Ludovic Orban, Închise, Grădiniță, școală

  Știrile Zilei