21:58 27 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.10
 • USD17.38
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.62
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1539)
  115201

  Creșele care sunt în grădinițe se închid și ele, potrivit documentului oficial cu toate restricțiile adoptat în noaptea de joi spre vineri, adică 5 spre 6 noiembrie 2020 de Guvern și de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

  BUCUREȘTI, 6 nov – Sputnik. Premierul României, Ludovic Orban, declarase că, în privința educației, se închid, la nivel național, doar școlile și grădinițele.

  “Și grădinițele (vor fi închise – nota Georgiana Arsene). Practic, nu vor fi afectate creșele și after school-urile. Este o măsură temporară, luată într-un moment dificil și care ține cont de nevoia de a apăra sănătatea copiilor”, a susținut premierul Orban.

  Potrivit documentului oficial cu toate restricțiile adoptate de Guvern și de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, se închid și creșele care sunt în grădinițe.

  Nu se știe, însă, la această oră, dacă sunt vizate și creșele administrate de primării. Declarația lui Orban privind creșele și after school-urile nu a făcut diferența între grupele de creșă din grădinițe și cele administrate de primării.

  “În vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cu SARS-COV-2, se propune ca, în toate localitățile, activitățile didactice care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ să se desfășoare în sistem on-line“, prevede hotărârea.

  Practic, premierul României, Ludovic Orban, a fost contrazis chiar de actul pe care l-a semnat. Este vorba despre Hotărârea nr. 52 din data de 5 noiembrie 2020 privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1539)
  Tagurile:
  Creșe, Grădinițe

  Știrile Zilei