20:36 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  90821

  Reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ susțin că au primit sesizări numeroase referitor la faptul că directorii unităților de învățământ și inspectorii intră neanunțați la orele online, peste cadrele didactice.

  BUCUREȘTI, 10 nov – Sputnik. Situație tensionată în învățământul preuniversitar, acolo unde mai mulți profesori s-au declarat deranjați de faptul că directorii unităților de învățământ sau inspectorii școlari își permit aroganța de a intra la orele online neanunțați.

  Federația Sindicatelor Libere din Învățământ spune chiar, într-o adresă trimisă Ministerului Educației și Cercetării, că a primit numeroase sesizări legate de acest aspect, motiv pentru care a cerut ministrului Educației, Monica Anisie, să transmită precizări în teritoriu astfel încât să fie respectată planificarea de inspecție.

  Potrivit sindicaliștilor, inspectorii școlari fac pe platformele educaționale verificări fără respectarea planificării, iar directorii – asistență neanunțată la orele cadrelor didactice.

  De luni, 9 noiembrie 2020, toate cursurile se derulează exclusiv online. Inspecțiile și asistența se realizează tot online.

  “Federația Sindicatelor Libere din Învățământ vă solicită să transmiteți precizări către inspectoratele școlare și conducerile unităților de învățământ privind respectarea planificări inspecțiilor școlare de specialitate sau inspecțiilor tematice respectiv anunțarea prealabilă a asistenței la ore, realizată de către directorii unităților de învățământ”, se arată în nota depusă la minister de FSLI.

  Sindicaliștii spun că în ultimul timp au primit sesizări de la membrii lor prin care le-a fost adusă la cunoștință nerespectarea regulamentului de inspecție a unităților de învățământ preuniversitar aprobat prin Ordinul 5547/2011 și, respectiv a Regulamentului cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ.

  Reprezentanții FSLI spun că, în raport de aceste prevederi este ”evident faptul că nici inspectorii școlari și nici directorii, nu pot să se conecteze pe platformele educaționale în timpul desfășurării de către cadrele didactice activităților didactice în sistem online, fără anunțarea prealabilă a cadrului didactic respectiv”.

  Totuși, în condițiile în care profesorii încă nu sunt pe deplin familiarizați cu sistemul de predare online, iar unii dintre aceștia nici măcar nu doreau să intre la ore în acest format, inspecția se impune de la sine. A trecut timpul lecțiilor regizate, este momentul ca profesorii să își facă meseria așa cum trebuie și să fie oricând deschiși să accepte la ore prezența directorului sau a inspectorului școlar.

  Tagurile:
  Profesor

  Știrile Zilei