03:14 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  197640

  Instituția condusă de Renate Weber solicită Ministerului Educației și Cercetării să ia în considerare redeschiderea unităților de învățământ și să suspende educația online.

  BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Organizația Mondială a Sănătății a solicitat ca școlile să rămână deschise, argumentând că nu ne putem permite o generație pierdută.

  În România, în ciuda recomandărilor OMS la nivel mondial, unitățile de învățământ continuă să rămână închise, iar procesul instructiv-educativ să se desfășoare exclusiv online.

  Adjunctul Avocatului Poporului, Molnar Zsolt, cere instituției condusă de Monica Anisie să ia în considerare redeschiderea școlilor.

  Argumentul este acela că suspendarea tuturor cursurilor față în față este o măsură ce contrazice recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății și care va avea consecințe imprevizibile asupra inegalităților în accesul la educația online, informează edupedu.ro.

  Molnar Zsolt a făcut referire la mai multe studii care arată că foarte puține școli au devenit focare infecțioase de la izbucnirea pandemiei. De asemenea, adjunctul Avocatului Poporului a citat un sondaj realizat de Federația Asociațiilor de Părinți potrivit căruia aproximativ jumătate dintre părinții chestionați sunt de acord cu redeschiderea școlilor.

  Adresa a fot trimisă MEC în data de 20 noiembrie 2020. Molnar Zsolt spune că instituția condusă de Anisie are la dispoziție 30 de zile pentru a răspunde solicitării Avocatului Poporului. Cu toate acestea, se prea poate ca răspunsul să întârzie, dat fiind faptul că, în ultimul timp, comunicarea a fost dificilă cu acest portofoliu, potrivit adjunctului Avocatului Poporului.

  Tagurile:
  solicitare, Ministerul Educației, avocatul poporului

  Știrile Zilei