03:26 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  12501

  Jean Badea spune că ne apropiem de sfârșitul semestrului întâi, iar evaluarea devine o componentă importantă a acestei perioade. Ce spune despre evaluarea sumativă.

  BUCUREȘTI, 15 dec – Sputnik. Profesorii și elevii continuă să facă ore online, din pricina măsurilor luate pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

  Din pricina pandemiei, nici vacanța de vară nu va mai fi ca altădată.

  Elevii trebuie să se pregătească pentru o posibilă testare semestrială. Până acum, nimeni nu poate spune cu precizie cum se vor face exact aceste evaluări.

  Jean Badea, secretar de stat în Ministerul Educației, spune că ne apropiem de finalul primului semestru, iar în luna ianuarie vor urma încă 3 săptămâni de școală, așa dar evaluarea devine o componentă importantă a acestei perioade.

  Oficialul a subliniat că este vorba despre evaluarea sumativă, adică acel proces prin care se evaluează întreaga activitate a semestrului I.

  ”Tezele au fost anul acesta înlocuite cu această evaluare sumativă, însă recomandarea este ca această evaluare să se întâmple la toate disciplinele, nu doar la disciplinele la care se susțineau teze”, a declarat Jean Badea, secretar de stat în Ministerul Educației

  Oficialul din MEC a explicat, de asemenea, ce reprezintă evaluarea sumativă. Acesta a spus că evaluarea sumativă este procesul prin care se evaluează întreaga activitate a acestui semestru, în urma căreia fiecare elev ar trebui să primească un feedback personalizat, astfel încât să știe ce lacune are de pe parcursul semestrului, urmând ca pentru acestea să existe modalități remediale de recuperare.

  Tematic

  Evaluare Națională 2021: modele de subiecte și bareme, publicate de edu.ro
  Evaluare Națională 2021 clasa a opta: modele de subiecte
  Subiecte Evaluare Națională 2021, publicate de edu.ro
  Tagurile:
  Evaluare

  Știrile Zilei