01:06 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  225610

  Concluzia conferinței ”Mentalitate Deschisă în Educație – Starea de bine a profesorilor” este una deloc îmbucurătoare pentru cadrele didactice, pentru că arată clar care este situația stării interioare a acestora după câteva luni de școală online.

  BUCUREȘTI, 16 dec – Sputnik. A afectat școala online starea de bine a profesorilor? Cu siguranță că da, ea fiind marcată de impedimentele unei bune desfășurări a cursurilor în toate școlile din România.

  Nu e totul pierdut, însă. Și aceasta deoarece vorbitorii prezenți la conferința online SuperTeach ”Mentalitate Deschisă în Educație – Starea de bine a profesorilor” au prezentat dascălilor o serie de soluții și tehnici care să îi ajute să își îmbunătățească starea de bine pe toate palierele. În acest fel, profesorii vor putea deveni mai eficienți și relaxați în lucrul cu copiii.

  Cristina Gheorghe, co-fondator SuperTeach, este de părere că întotdeauna energia este în interiorul nostru și că trebuie să o alimentăm din conectarea cu ceilalți.

  Anca Tîrcă, facilitator de învățare și owner al blogului „despre educație – reforma la firul ierbii” este de părere că starea de bine a profesorului este atât o responsabilitate individuală, acesta având nevoie să identifice singur cea mai potrivită pentru propria motivație și energie, cât și una colectivă, în care directorul de școală are rolul de a asigura profesorului mediul propice pentru a-și desfășura activitatea.

  Expertul în parenting Urania Cremene a subliniat că ”provocările majorității profesorilor sunt legate în mare măsură de abordările pe care le au copiii în ceea ce privește școala și cursurile”, notează stiripesurse.ro.

  Profesorii au fost îndemnați să privească fiecare dintre cele 4 aspecte ale stării de bine.

  Potrivit Simonei Baciu, Fondator Transylvania College și Fondator al Programului Profesori Fericiți pentru România, acestea sunt: starea de bine fizică - sănătatea, starea de bine socială - respectul de sine și interacțiunea cu ceilalți, starea de bine emoțională - încrederea în sine - și starea de bine spirituală - valorile personale - și, pentru fiecare dintre aceste aspecte, să își ofere un pic de timp și de spațiu pentru a le echilibra.

  Părintele Constantin Necula i-a îndemnat pe profesori să fie curajoși, realiști, să se bucure, să fie izvor de bine pentru copii și pentru cei din jur.

  Tematic

  Palmă pentru profesori: sunt ”arși” la bani
  Scandal! Părinții, atac dur la MEC și la unii profesori
  Palmă pentru profesori, adio bani în plus: decizia CCR
  Tagurile:
  Profesori

  Știrile Zilei