05:30 15 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.88
 • RUB0.24
 • RON4.34
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  366213

  Ministrul Educației și Cercetării a anunțat că strategia de digitalizare a educației cuprinde și curriculum școlar pentru meserii emergente. De asemenea, demnitarul a subliniat ce abilități trebuie să aibă cadrele didactice.

  BUCUREȘTI, 18 dec – Sputnik. Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a explicat, astăzi 18 decembrie 2020, în cadrul dezbaterii publice a strategiei de digitalizare a educației din România, că un nou curriculum va trebui să cultive curiozitatea, interesul pentru lumea actuală, pasiunea și independența în gândire, spiritul civic.

  ”Profesorii trebuie să fie pregătiți pentru a atinge aceste obiective”, a precizat Anisie.

  Referitor la strategia de digitalizare, Anisie a precizat că trebuie să devină un proiect de țară.

  Această strategie a apărut, a explicat Anisie, pentru că realitatea o impunea. În ultimii ani, digitalizarea nu a fost efectiv în agenda miniștrilor din ultimii ani decât poate la nivel declarativ.

  Potrivit demnitarului, bugetul Ministerului Educației și Cercetării în ultimii ani alocat digitalizării a fost zero.

  Strategia cuprinde și curriculum școlar pentru meserii emergente, mai ales că viitorul pieței de muncă va aduce schimbări permanente, iar populația activă ar trebui să urmeze formări.

  Cadrele didactice, la rândul lor, vor trebui să se adapteze, să aibă capacitatea de a preda un curriculum emergent. Acest tip de curriculum presupune coordonarea educației în direcția tendințelor actuale.

  Anisie a subliniat că un nou currriculum va trebui să cultive curiozitatea, interesul pentru lumea actuală, pasiunea și independența în gândire, spiritul civic.

  Tematic

  Anisie a făcut anunțul! Important proiect, contract semnat!
  Inspecții ARACIP: Anunțul Monicăi Anisie
  Doamna Anisie, ce faceți cu profesorii pe care îi lasă nervii?
  Anisie vrea iar la butoane: ce funcție vizează
  Hușanu, întâlnire cu Monica Anisie: problemă gravă
  Tagurile:
  digitalizare, Monica Anisie

  Știrile Zilei