09:22 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  200720

  Fostul ministru al Muncii, deputatul PSD Marius Budăi atrage atenția asupra faptului că austeritatea aduce după sine numai austeritate, ”într-o buclă care se repetă la infinit”. Urmează concedieri?

  BUCUREȘTI, 29 dec – Sputnik. Marius Budăi, fostul ministru al Muncii a transmis, după apariția în spațiul public a proiectului guvernamental de înghețare a veniturilor bugetarilor în 2021 că acest lucru va avea efecte în lanț.

  Acesta afirmă că românii sunt puși din nou să strângă cureaua, exact ca în timpul guvernării Convenției Social Democrate, când ”specialiștii”, 15.000 la număr, ne-au adus la sapă de lemn.

  În opinia sa, ceea ce nu înțelege actualul guvern este că austeritatea atrage după sine tot austeritate, ”într-o buclă care se repetă la infinit”.

  ”Înghețarea salariilor profesorilor, cadrelor medicale, polițiștilor, militarilor, dar și a pensiilor duce la scăderea puterii de cumpărare a acestora, ceea ce va însemna venituri mai mici pentru privat, ceea ce va atrage scăderea salariilor de la privat, dacă nu chiar și concedieri, dar și scăderea încasărilor la bugetul de stat”, a scris Budăi.

  La finalul ședinței de guvern de ieri, 28 decembrie 2020, premierul României, Florin Cîțu, a declarat că se va analiza legea salarizării pentru a se vedea dacă este eficientă.

  ”Până atunci, veniturile angajaților din sectorul public se mențin la nivelul decembrie 2020 până când vom analiza excepțiile. Legea a fost aplicată greșit în ultimii ani, spun eu”, a punctat Cîțu, scrie Sputnik.

  În schimb, salariul minim va crește peste rata inflației, cu 3,1% în 2021.

  Reamintim că salariile profesorilor ar fi trebuit să fie majorate cu 16 procente încă din 1 septembrie 2020. Pe fondul pandemiei de coronavirus, creșterea a fost amânată.

  Tematic

  Fost inspector școlar, recomandări pentru profesori în pandemie
  Palmă pentru profesori, adio bani în plus: decizia CCR
  Încetați să mai dați în profesori la fiecare Crăciun!
  Tagurile:
  Profesori, Salarii

  Știrile Zilei