01:25 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  283206

  Ministrul Educației este de părere că mulți copii vor avea mediile neîncheiate, iar ei vor trece în tabăra celor care abandonează școala. Declarația demnitarului ridică, însă, serioase semne de întrebare.

  BUCUREȘTI, 29 dec – Sputnik. Semestrul întâi se va încheia în luna ianuarie 2021, la scurt timp după ce elevii vor reveni din vacanța de Crăciun. Tot atunci, profesorii ar trebui să încheie mediile copiilor.

  Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut, însă, o declarație care ridică serioase semne de întrebare.

  Demnitarul a afirmat că “vor fi foarte mulți copii care nu vor putea avea mediile încheiate”, iar aceștia “vor trece automat în grupul celor care se cheamă că au abandonat școala”, notează edupedu.ro.

  Însă, apare o întrebare: potrivit regulamentului școlar ROFUIP, abandonul școlar nu este similar cu elevii cărora nu le-au fost încheiate mediile.

  Declarația ministrului vine în contextul în care acesta a fost întrebat în legătură cu numărul elevilor care nu au acces la școala online și la situația tabletelor cumpărate de stat, care se pare că nu au ajuns nici acum nici acum la copii.

  Cîmpeanu a explicat că va cere ca până la 11 ianuarie 2021 să avem o radiografie reală corectă și completă a acestei situații în țară.

  ”E nevoie de acțiuni remediale, e nevoie să avem o situație exactă cu cei care nu au putut participa la procesul educațional, care nu au fost prezenți pur și simplu nici măcar online, și vom vedea ce trebuie făcut”, a explicat Cîmpeanu.

  Menționăm că, potrivit Regulamentului de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar, elevii care nu au situația încheiată la finalul semestrului I sunt amânați pentru semestrul următor, în cazul în care nu au suficiente note ca să le poată fi încheiată media.

  Elevii declaraţi amânaţi pe semestrul I îşi încheie situaţia şcolară în primele patru săptămâni de la revenirea la şcoală.

  Un elev este declarat în abandon școlar, în sistemul românesc de învățământ, după 3 ani de la renunțarea la frecventarea studiilor. Tot atunci ei sunt și scoși din evidențele școlare.

  Tematic

  Tinerii vor educație sexuală în școli: solicitare către Iohannis
  Din toamnă, elevii și profesorii vor fi din nou cobaii sistemului de educație
  Război în Educație: un sindicat sare la gâtul lui Orban
  Sindicatele din educație, semnal de alarmă: școlile nu sunt pregătite pentru cursuri!
  Iohannis vrea cu orice preț educație sexuală în școli
  Tagurile:
  Sorin Cîmpeanu

  Știrile Zilei