15:35 02 Martie 2021
În direct
 • EUR21.04
 • USD17.47
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.62
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  898712

  Ministrul Educației a explicat ce se întâmplă cu grădinițele în fiecare scenariu în care se va afla România și a subliniat că restricțiile în unitățile de învățământ preșcolar din țară vor dispărea.

  BUCUREȘTI, 25 ian – Sputnik. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a venit cu un răspuns la întrebarea privind redeschiderea grădinițelor.

  Demnitarul a subliniat că acestea vor rămâne deschise, indiferent de scenariul în care se va afla România.

  În toată această perioadă, în care unitățile de învățământ preșcolar de stat din România au fost închise, cele private au fost deschise, prin schimbarea statutului lor în after school-uri.

  Accesul fizic al copiilor în grădinițe nu a produs efecte negative din punct de vedere medical.

  Sorin Cîmpeanu a spus că grădinițele vor rămâne deschise.

  ”Şi în scenariul verde, şi în cel galben şi în cel roşu, grădiniţele rămân deschise, pentru că cel mai greu este să lucrezi cu elevii de clasele I-IV şi în grădiniţă. Nu spun că este uşor să lucrezi în gimnaziu, liceu sau în universitar online, dar în grădiniţie şi în clasele I-IV este cel mai greu de imaginat, cum ai putea fi eficient, să îl înveţi pe un copil să facă litere online”, a punctat ministrul Educației, în cadrul unei emisiuni la Antena3.

  Demnitarul a subliniat că propunerea este ca, în toate scenariile, grădinițele să fie deschise, iar copiii să vină acolo.

  Potrivit acestuia, decizia de reluare a activității în format fizic la grădiniță a fost la început descentralizată, apoi centralizată și iar descentralizată.

  În ceea ce privește măsurile luate până acum, din punctul său de vedere, au fost ”cele mai bune”.

  ”Să ne învăţăm noi, cei din Parlament şi cei din Guvern să facem legi mai clare care să nu permită grad ridicat de inechitate”,  a adăugat Sorin Cîmpeanu.

  Tematic

  Schimbări la grădiniță, propuse în programul de guvernare
  Cîmpeanu: Ce se întâmplă cu grădinițele și școlile după 8 februarie
  În atenția tuturor grădinițelor: program implementat la nivel național
  Tagurile:
  Grădinițe, Sorin Cîmpeanu

  Știrile Zilei