02:15 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  20016

  Președintele Klaus Iohannis face precizări cu privire la redeschiderea școlilor după întâlnirea pe care a avut-o astăzi la Cotroceni cu premierul Florin Cîțu, cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

  BUCUREȘTI, 2 feb – Sputnik. Președintele Klaus Iohannis face declarații de la Cotroceni despre redeschiderea școlilor în data de 8 februarie.

  Iohannis a declarat că în cadrul întâlnirii de astăzi a discutat o temă care este extrem de importantă pentru milioane de români: ce se va întâmpla cu școlile din România începând cu semestrul doi.

  El a reiterat faptul că nu s-a scăpat de pandemie, trebuie respectate regulile, dar în ultimele săptămâni incidența bolii s-a redus un pic, iar trendul este descendent.

  Iohannis a atras atenția că marea majoritate a țărilor din UE deschid școlile și că sunt doar trei state care nu deschid școlile.

  Astfel că președintele a anunțat că, în unanimitate, s-a decis ca de luni, majoritatea copiilor să meargă fizic la școală.
  El a atras însă atenția că pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte.

  În localitățile în care sunt puține cazuri de Covid, în scenariul verde, toți copiii merg fizic la școală, de la grădiniță la liceu, a mai spus Iohannis.

  El a continuat arătând că în scenariul galben, copiii de grădiniță merg fizic, clasele 1 - 4 merg la școală, iar din ciclul secundar doar copii de clasa a opta, iar din liceu merg tinerii de clasa a 12-a, că în scenariul roșu, merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele 1 - 4 la școală, restul urmând școala online, iar în situație de carantină, toată lumea stă acasă.

  În consecință, grădinițele și clasele 1 - 4 funcționează fizic peste tot, mai puțin localitățile care intră în carantină, a concluzionat Iohannis.

  Tematic

  Savaliuc, fulminant: ”Băga-ți-ai schiurile în f*** Iohannis, cu tot Guvernul tău!”
  Mărturie revoltătoare despre vizita lui Iohannis la ”Matei Balș”
  Iohannis a retras titlul de REVOLUȚIONAR unei celebrități din Educație
  Tagurile:
  Școli românești, Klaus Iohannis

  Știrile Zilei