18:12 18 Mai 2021
În direct
 • EUR21.61
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  181002

  Ministrul Educației a vorbit din nou despre structura anului școlar viitor, afirmând că aceasta va fi una în avantajul elevilor și că semestrul al doilea va fi mai lung decât primul cu 6 săptămâni.

  BUCUREȘTI, 5 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a făcut un anunț care va deranja, cu siguranță, cadrele didactice, însă ar putea mulțumi elevii.

  Este vorba despre anunțul privind structura noului an școlar 2021-2022, despre care demnitarul a dat asigurări că este în concordanță cu așteptările elevilor.

  ”Este vorba de o abordare conformă cu așteptările elevilor, care înțelegem că vor crea dificultăți multor cadre didactice, dar îmi exprim speranța că se vor implica în așa fel încât să avem o structură logică a anului școlar, bazată pe două semestre, cu trei vacanțe, de iarnă, primăvară și vară, pentru grădinițe și învățământul primar se adaugă și săptămâna de vacanță din luna octombrie, dar semestrul întâi se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă”, a declarat Sorin Câmpeanu.

  Potrivit demnitarului, semestrul I va avea 14 săptămâni, iar al doilea 20, din care o săptămână va fi dedicată programului Școala Altfel. Excepție vor face anii terminali, al căror an școlar va avea doar 32 de săptămâni, în loc de 34, dar și elevii de la filierele tehnologice.

  Materia va fi adaptată duratei celor două semestre.

  Demnitarul a subliniat, însă, că unica problemă este aceea a evaluării și notării, care va trebui să fie făcută într-o durată mai scurtă, de 14 săptămâni.

  ”Mizez pe sprijinul tuturor cadrelor didactice și sper că fiecare va găsi soluții în beneficiului elevilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

  Tematic

  Cîmpeanu, depășit de situație: ce propune pentru grădinițe
  Cîmpeanu, mesaj pentru unitățile școlare: ce le interzice să facă
  Redeschidere școli 2021: Cîmpeanu trece la amenințări
  Tagurile:
  profesori

  Știrile Zilei