17:54 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  293 0 0

  Ministerul Educației a transmis, cu câteva ore înainte ca semestrul al doilea să debuteze, ultima variantă a formularului pentru părinți, prin care ei își pot exprima consimțământul de testare al copilului lor cu teste antigen rapide în școală.

  BUCUREȘTI, 8 feb – Sputnik. Formularul prin care părinții își pot exprima acordul ca micuțul lor să fie testat cu teste antigen rapide în școală a fost modificat și publicat în ultima oră a zilei de ieri, 7 februarie 2021.

  Prin acest act, părintele își exprimă acordul ca minorul să fie testat în prezența sau în absența sa.

  Noutatea este că în acest formular a fost inclusă declarația pentru prelucrarea datelor. Ea nu se mai completează separat.

  În rest, conținutul formularului nu s-a modificat față de versiunea anterioară transmisă de autorități.

  ”Declar prin prezenta că sunt de acord cu utilizarea și prelucrarea datelor mele cu caracter personal de către cabinetul medical din cadrul unității de învățământ preuniversitar …………………………….. , inclusiv pentru transmiterea datelor la Direcția de Sănătate Publică/Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, rezultate din prezentul consimțământ depus voluntar la unitatea de învățământ”, se arată în documentul menționat.

  Părinții care doresc să descarce formularul de consimțământ pentru testarea copiilor cu teste rapide antigen în școală o pot face de AICI.

  Pe acest document apare numai sigla Ministerului Sănătății, nu și sigla Ministerului Educației.

  Începând de astăzi, 8 februarie 2021, elevii au reluat cursurile în format fizic. Vorbim despre copiii de grădiniță, despre clasele primare și despre cei din anii terminali. Ceilalți vor continua să învețe în sistem online.

  Tagurile:
  formular

  Știrile Zilei