05:12 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  11611

  Liderul Partidului Național Liberal a făcut câteva precizări cu privire la gratuitatea pentru transportul feroviar de care vor beneficia studenții. Ea se va acorda, însă numai pe anumite rute.

  BUCUREȘTI, 10 feb – Sputnik. Studenții vor beneficia în continuare de gratuități la transportul feroviar, a dat asigurări liderul Partidului Național Liberal Ludovic Orban.

  ”Se va menține gratuite pentru studenți, dar pe ruta dintre localitatea de domiciliu și localitatea unde își desfășoară studiile. Vor beneficia și de alte reduceri”, a declarat Orban.

  Reamintim că tot Ludovic Orban a fost cel care a spus, la începutul acestei săptămâni, că este în discuție propunerea ca studenții să nu mai poată beneficia de gratuitate la transportul feroviar oriunde își doresc.

  El propusese atunci să se revină la sistemul vechi, adică să fie decontat numai un număr anume de călătorii efectuate de studenți în scopul deplasării în localitatea în care aceștia își fac studiile.

  Orban a criticat sistemul de gratuitate nelimitată introdus de Partidul Social Democrat.

  Guvernul a decis, în urmă cu 4 ani, ca studenții care sunt înscriși la studii cu frecvență de licență, master și doctorat să aibă gratuitate la transportul cu trenul, pe rutele interne, pe tot parcursul anului, la toate categoriile de trenuri, la clasa a doua, indiferent de distanță sau de rutele călătoriilor.

  Studenții puteau călători, până atunci, doar cu reducere. Este vorba despre o reducere de 50% a biletului de tren, în limita a 24 de călătorii pe an, pe baza unor cupoane speciale și a legitimației de student, scrie edupedu.ro.

  Tematic

  Orban și-a anunțat colegii că are intenția de a candida din nou la șefia PNL
  Viktor Orban arată de ce Ungaria achiziționează vaccinul rusesc Sputnik V
  Scandal monstru în PNL: Orban a pierdut prefecturi cheie!
  Tagurile:
  Studenți, Ludovic Orban

  Știrile Zilei