03:47 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  4302

  În patru unități de învățământ din Sectorul 4 al Capitalei au fost depistate 4 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Este vorba despre trei elevi și un cadru didactic.

  BUCUREȘTI, 11 feb – Sputnik. Situație dificilă în municipiul București, acolo unde apar tot mai multe cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus în rândul elevilor și al profesorilor.

  După ce, în cursul acestei zile, Sputnik relata despre cazul elevului de la unitatea de învățământ din Sectorul 6 al Capitalei – ”Sfântul Andrei”, acum apar informații despre noi îmbolnăviri în munciipiul București.

  De data aceasta, problemele sunt în Sectorul 4 al Capitalei. Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 190 – un elev care învață în clasa a IV-a, Școala Gimnazială nr. 113 – un elev care învață în clasa I, Școala Gimnazială nr. 79. – un elev care învață în clasa a III-a

  În unitățile de învățământ mai sus menționate, cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății, precizează stiripesurse.ro.

  Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus s-a înregistrat în rândul profesorilor de la Școala Gimnazială nr. 129 din Capitală.

  Legea prevede că, la apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB și care în urma anchetei epidemiologice va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul unității de învățământ.

  Tematic

  Redeschidere școli 2021: Cîmpeanu trece la amenințări
  Iohannis, ziua cea mai grea – marele anunț despre școli, ar putea rupe PNL de USR!
  Moraru dă cărțile pe față: adevărul despre distanțarea fizică din școli
  Tagurile:
  școli

  Știrile Zilei