00:50 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  22860

  Toleranţa la cafeină variază foarte mult de la o persoană la alta, fără a afecta sănătatea, nu puteți bea mai mult de două cești de cafea pe zi, atenșionează gastroenterologul Nuria Dianova.

  BUCUREȘTI, 14 feb - Sputnik. Fără a afecta sănătatea, nu puteți bea mai mult de două cești de cafea pe zi, a declarat gastroenterologul Nuria Dianova într-un interviu acordat pentru RT.

  Cafea
  © Sputnik / Родион ПРОКА

  Ea a avertizat că, cu consumul regulat de volume mari din această băutură, există riscul formării dependenței, care în timp duce la epuizarea sistemului nervos. Potrivit expertului, cafeaua ar trebui să fie consumată numai la mese.

  "Un moment pur ritualic pentru mulți este cafeaua pentru micul dejun. Greșeala poate fi dacă este doar cafea goală fără nimic. Dacă face parte dintr-un mic dejun complet, atunci practic nu există nici un rău pentru tractul digestiv", a explicat Dianova.

  Pentru a evita arsurile la stomac, este mai bine să amânați al doilea aport de băutură în timpul unei gustări mici, a recomandat medicul. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci ultima ceașcă de cafea ar trebui să fie șervită cu cel puțin șase ore înainte de culcare.

  Tematic

  Important: cât îi va costa pe angajați pauza de cafea și de țigară în timpul programului
  Alertă – cafea cu înălbitor la automate – se fac verificări în toată țara
  E păcat să bei cafea? Răspunsul unui preot ortodox
  Tagurile:
  Cafea, Medic

  Știrile Zilei