03:51 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  45611

  Reprezentanții instituției au transmis un mesaj tuturor părinților elevilor din România care urmează cursurile în format fizic, clasic. Sfaturi foarte utile care trebuie urmate.

  BUCUREȘTI, 15 feb – Sputnik. O parte a elevilor din România și preșcolarii vor merge și mâine la școli și grădinițe. Se împlinește, astfel, o săptămână de când a început semestrul al doilea al acestui an școlar, iar cursurile au fost reluate în format clasic. Evident, totul se face cu respectarea unor măsuri sanitare.

  Reprezentanții Ministerului Sănătății spun că este nevoie de un efort comun pentru ca școlile să rămână deschise.

  ”Este în puterea fiecărui părinte să contribuie la oprirea pandemiei și la menținerea în școli a unui mediu sigur pentru copii, părinți, profesori și întreaga comunitate. Înainte să duci copilul la școală, fii atent la cum se simte”, atrag atenția reprezentanții Ministerului Sănătății.

  Cele mai frecvente simptome pentru COVID-19 sunt febra, tusea uscată, pierderea gustului și mirosului, durerile musculare, nasul înfundat, durerile de cap sau de gât și diareea.

  În cazul în care părintele observă chiar și o parte din aceste simptome la copilul său, recomandarea este ca micuțul să fie ținut acasă și să fie contactat rapid medicul de familie.

  Ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației prevede că anumiți elevi pot/chiar trebuie să continue școala online.

  Preşcolarii/elevii care fac parte dintr-o grupă de risc, respectiv cei diagnosticați cu boli respiratorii cronice severe, boli cardio-vasculare, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilităţi, tratament imunosupresiv sau alte afecțiuni cronice, cu avizul şi recomandările specifice ale medicului curant şi cu acordul scris al părinţilor, pot fi scutiți de prezența fizică în școală.

  De asemenea, preșcolarii/elevii care locuiesc împreună cu o persoană care face parte dintr-o grupă de risc, după o evaluare medicală a persoanei respective, pot să nu se prezinte fizic la şcoală, la recomandarea medicului curant și cu acordul părinților/reprezentantului legal.

  Tematic

  Iohannis, declarație de ultimă oră despre școli
  Moraru dă cărțile pe față: adevărul despre distanțarea fizică din școli
  Turcan a făcut anunțul: program pentru școli, demarat
  Tagurile:
  Scoli

  Știrile Zilei