11:53 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  328802

  Ministrul Educației a explicat ce se întâmplă cu școlile în contextul în care aproape 300 de elevi au fost depistați infectați cu noul coronavirus. Demnitarul a punctat un aspect important.

  BUCUREȘTI, 15 feb – Sputnik. Semestrul al doilea al anului școlar 2020-2021 a debutat în format fizic, clasic, pentru un număr semnificativ de elevi și preșcolari.

  În prima săptămână de școală, aproximativ 300 de elevi au fost depistați pozitiv, adică erau infectați cu noul coronavirus. Mai exact, au fost depistați pozitiv 290 de elevi și 259 de cadre didactice. De asemenea, cursurile din 203 clase au fost suspendate.

  Se vor închide sau nu unitățile de învățământ în aceste condiții?

  Iată o întrebare la care a dat un răspuns Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

  Demnitarul a precizat că experții în epidemiologie au considerat că riscul este gestionabil, chiar dacă acesta nu poate fi eliminat complet.

  Acesta a explicat că infectarea cu noul coronavirus s-a făcut anterior deschiderii școlilor, deci prezența lor fizică în școală nu a fost o cauză pentru infectările de săptămâna trecută.

  ”Acești 290 de elevi din fericire asimptomatici sau cu forme foarte ușoară sunt 1 la 10.000 deci o rată de infectare mult inferioară ratei generale de infectare. Clase sunt 200 din 136.000 de clase. Chiar dacă la prima vedre situația poate părea îngrijorătoare, nu este îngrijorătoare”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit.

  Referitor la o închidere a școlilor, Sorin Cîmpeanu a spus că nu se va ajunge la această situație, însă, dacă lucrurile vor evolua, nu va ezita să o facă.

  La rândul lor, reprezentanții Ministerului Sănătății spun că este nevoie de un efort comun pentru ca școlile să rămână deschise.

  ”Este în puterea fiecărui părinte să contribuie la oprirea pandemiei și la menținerea în școli a unui mediu sigur pentru copii, părinți, profesori și întreaga comunitate. Înainte să duci copilul la școală, fii atent la cum se simte”, atrag atenția aceștia, potrivit Sputnik.

  Tematic

  Cîmpeanu, ședință la Cotroceni: ce e pe ordinea de zi – surse
  Cîmpeanu, mesaj pentru unitățile școlare: ce le interzice să facă
  Ultima oră: Cîmpeanu, despre recuperarea orelor
  An școlar 2021-2022: Cîmpeanu anunță dificultăți pentru profesori
  Își dă Cîmpeanu demisia? Educația, cel mai mic buget
  Tagurile:
  Sorin Cîmpeanu

  Știrile Zilei