02:21 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  136 0 0

  Sindicaliștii de la Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" vin cu vești bune pentru angajații din Educație, fiind vorba despre bani. Ce se întâmplă cu sporurile și voucherele de vacanță

  BUCUREȘTI, 17 feb – Sputnik. Reprezentanții Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” au avut astăzi o întâlnire cu premierul Florin Cîțu, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și alți oficiali din Ministerul de resort. Sindicaliștii au comunicat după întâlnire că guvernanții au acceptat ca nici un spor cuvenit angajaților din educație să nu fie tăiat.

  De asemenea, în cadrul discuțiilor a fost anunțat faptul că voucherele de vacanță vor fi suspendate în acest an, dar vor fi acordate din nou în 2022. Pe de altă parte, Guvernul a recunoscut necesitatea urgentării vaccinării cadrelor din educație și a promis că va găsi soluții în acest sens.

  Sindicaliștilor li s-a mai promis că procentul de finanțare pentru educație din Planul Național de Redresare și Reziliență va depăși 3 la sută și că banii vor fi folosiți pentru dotarea elevilor și profesorilor cu laptopuri sau tablete.

  Sindicaliștii din educație au mai anunțat că următoarea întâlnire cu reprezentanții Guvernului va avea loc pe 10 martie și că Executivul și-a arătat disponibilitatea de a discuta și de a găsi soluții și pe alte teme aduse în discuție de angajații din educație.

   

  Tagurile:
  Educație

  Știrile Zilei