01:45 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  10910

  Sindicatul Elevilor şi Studenţilor Militanţi protestează astăzi în Capitală pentru a apăra gratuitatea la călătoriile cu CFR, participanții la protest urmând a picheta sediile PNL, USR-PLUS şi Guvernului.

  BUCUREȘTI, 20 feb – Sputnik. ​Elevii și studenții încep și ei să protesteze împotriva actualei puteri și pichetează astăzi sediile PNL, USR -PLUS și Guvernului, dorind să îți apere dreptul la călătorii gratuite cu CFR.

  ”Evenimentul intitulat Marşul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului va avea loc sâmbătă, 20 februarie, în Bucureşti. Întâlnirea va avea loc la ora 14.00 în faţa sediului USR de pe Şoseaua Pavel D. Kiseleff, participanţii urmând să picheteze şi sediul PNL de pe Bulevardul Aviatorilor, pentru ca apoi să plece spre Piaţa Victoriei şi să-şi facă mesajul auzit în faţa Guvernului”, a este mesajul făcut public de Sindicatul Elevilor şi Studenţilor Militanţi.

  La miting sunt aşteptate aproximativ 40 de persoane, iar organizatorii anunţă că vor fi respectate măsurile de distanţare socială şi protecţie. Evenimentul este deschis oricărui participant, indiferent de vârstă sau de ocupaţie.

  ”Organizatorii protestului insistă că măsurile de austeritate lovesc în cei mai vulnerabili dintre tineri şi că Guvernul sacrifică accesul la mobilitate al studenţilor în jocurile politice la care ia parte. Aceştia se opun, de asemenea, posibilelor soluţii de compromis prin care politicienii încearcă să tempereze reacţiile venite din partea tinerilor în ultimele zile”, a mai arătat Sindicatul care organizează protestul de azi.

  Şi alte organizaţii ale studenţilor au protestat faţă de decizia Guvernului e a limita călătoriile studenţilor cu trenul.

  Tematic

  Grecia: protestul împotriva noii legi a învățământului a degenerat în violențe la Salonic
  Aurelia Constantin, mesaj dur înainte de alt protest din sănătate
  Barcelonei s-a alăturat Madridul: proteste în susținerea lui Pablo Hasél
  Tagurile:
  studenți, elevi

  Știrile Zilei