05:37 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1754)
  37012

  Ministrul Educației a precizat că, din analiza făcută împreună cu Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, e posibil să înceapă vaccinarea prioritară a personalului din învățământ.

  BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, vine cu informații noi referitoare la campania de vaccinare a personalului din sistemul de învățământ.

  Demnitarul a explicat că, din analiza făcută împreună cu Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, rezultă că este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învățământ să demareze chiar în această săptămână.

  Însă, o decizie va fi luată în cursul zilei de astăzi, 22 februarie 2021 și va fi anunțată de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 - CNACV.

  Pentru programare, va trebui ca fiecare ISJ și fiecare universitate să furnizeze cât mai rapid, către Direcția de Sănătate Publică, listele nominale cu personalul din învățământ care dorește să se vaccineze în aceste centre dedicate - grupat în funcție de vârstă, sub și peste 55 ani. Operațiunea va dura aproximativ o săptămână. Locațiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învățământ sunt deja cunoscute - spre exemplu, pentru București, se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO, informează Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

  Demnitarul a explicat că, până acum, s-au vaccinat 42.000 angajați ai sistemului de învățământ, din care 21.000 au făcut și rapelul. Acest număr nu include personalul din învățământul superior medical - personal care, deși este angajat în sistemul de învățământ, a fost înregistrat la vaccinare în categoria “personal medical”.

  În acest moment, în platforma de vaccinare s-au înregistrat 128.817 angajați din sistemul de învățământ = fără medicii din învățământul superior medical.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1754)

  Tematic

  Vaccinare anti-covid: Rafila, vești neplăcute pentru români
  Pot oare cei vaccinați să fie purtători de COVID-19
  Ultima oră: Premierul Cîțu nu exclude pașaportul de vaccinare!
  Cu ce vaccin este mai bine de vaccinat? Top-5 mituri despre vaccinare
  Tagurile:
  Sorin Cîmpeanu, Învățământ, Vaccinare

  Știrile Zilei