06:14 06 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  139 0 0

  Ministerul Educației a dat publicității testele de antrenament pentru examenele naționale de final de ciclu de învățământ, astfel încât elevii din ani terminali să poată începe pregătirea.

  BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik. Elevii de clasa a opta și cei de clasa a douăsprezecea care se pregătesc să susțină, în vară, examenele naționale, pot începe pregătirea temeinică. Și aceasta pentru că Ministerul Educației a dat publicității noile teste de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a.

  Examen
  © Sputnik / Евгений Епанчинцев

  Testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021 sunt realizate pe baza noilor programe școlare. Obiectivul lor este acela de a pregăti școlarii în vederea susținerii noului tip de examen, care are o structură diferită comparativ cu cea a examenelor din anii anteriori.

  Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație este instituția aflată în subordinea Ministerului Educației care elaborează subiectele de la toate examenele naționale, inclusiv testele de antrenament.

  La începutul lunii februarie, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, declara că tematica pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat din 2021 va fi puternic adaptată la realitățile acestui an și a dat asigurări că se lucrează deja la adaptarea programei, iar elevii din clasele a VIII-a și a XII-a ar urma să afle pe parcursul lunii în curs ce materie au de pregătit pentru examen.

  ”Dacă nu am adapta tematica de examen la realitățile acestui an ar fi o negare a evidențelor. Răspuns clar, pe scurt: tematica de examen – Evaluarea Națională și  Bacalaureat – va fi puternic adaptată la realitățile acestui an”, a spus ministrul Educației.

  Testele de antrenament pentru clasa a opta – testele pentru Limba și literatura română, testele pentru Matematică, dar și pentru Limba și literatura maternă pot fi descărcate de aici.

  Testele de antrenament pentru bacalaureat 2021 pot fi descărcate de aici.

  Tematic

  Bac și Evaluare Națională 2021: programe noi anunțate de Cîmpeanu
  Modele subiecte Bac 2021 și calendar, publicate de edu.ro
  Simulări Evaluare Națională și Bac 2021: calendarul probelor
  Tagurile:
  BAC

  Știrile Zilei