20:28 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  531132

  Ministrul Educației spune că învățământul românesc ar putea deveni mai adaptat la dinamica societății dacă profesorii s-ar putea titulariza pe perioadă determinată, nu nedeterminată cum este în prezent.

  BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Modul de angajare al profesorilor în sistemul de învățământ s-ar putea schimba. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că există voință politică pentru schimbarea titularizării și că pandemia de coronavirus a scos în evidență problemele cronice ale sistemului de educație din România.

  De asemenea, el consideră că este nevoie de evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanță, indisolubil legată de performanțele elevilor este un lucru foarte clar.

  ”Este legat și de întrebarea referitoare la titularizare pe perioadă determinată și nu pe perioadă nedeterminată. Este într-adevăr un principiu care ar putea fi ar putea face învățământul românesc mai adaptat la dinamica societății”, a punctat Cîmpeanu la Europa Fm.

  Ministrul a explicat că sunt 220.000 de profesori și că întâi trebuie clarificat managementul din sistem, adică relația dintre minister-inspectorate-autorități locale și școli.

  Profesor și elevi
  © Sputnik / Владимир Астапкович

  Urmează un proces de scoatere la concurs a posturilor de directori de școli în toată România. Este vorba despre directori generali, directori adjuncți, ”pe structura director educațional manager sau orice altă structură care va rezulta din dezbaterile care trebuie să fie profunde și rapide”. Obiectivul este să se reușească acest lucru înainte de vacanța de vară.

  În ceea ce privește evaluarea, este nevoie doar de un act normativ în care să se precizeze că nu mai este definitivă. Cîmpeanu a dat asigurări că există voință politică pentru ducerea la îndeplinire a acestui obiectiv.

  Tagurile:
  Sorin Cîmpeanu, 2021, titularizarea

  Știrile Zilei