12:15 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  40401

  Decizia școlilor de a organiza ore remediale nu va mai putea fi influențată, în nici un fel, de inspectoratele școlare. Ce prevede noul ordin de ministru.

  BUCUREȘTI, 9 mart – Sputnik. Noul ordin de ministru nr. 3460/6 martie 2021, care modifică regulile de aplicare a programului ”Școală după școală” prevede că unitățile de învățământ în care se poate organiza cel puțin o grupă de elevi, în interesul prezentului ordin, sunt considerate, din oficiu, unități organizaționale.

  Din acest proces au fost eliminate inspectoratele școlare. Se pare că au fost situații când inspectoratele școlare ar fi interzis școlilor să organizeze aceste ore remediale cu elevii lor.

  Ordinul prevede că inspectoratele școlare sunt informate cu privire la numărul de elevi eligibili și a grupelor constituite la nivelul unităților de învățământ care fac parte din lista celor care au optat pentru organizarea activităților remediale în cadrul Programului pilot de tip ”Școala după școală”.

  Plata revine numai profesorilor, care sunt remunerați cu suma de 100 lei brut/oră inclusiv contribuțiile angajatorului, scrie edupedu.ro.

  În ceea ce privește solicitările de cuprindere a copiilor în programul de ore remediale, părinții sau reprezentanții legali ai elevilor pot depune cererile până la data de 25 a fiecărei luni.

  De asemenea, programul orar al activităților remediale se stabilește, la nivelul unității de învățământ, de către cadrul didactic, cu consultarea elevilor și a părinților sau reprezentanților legali ai acestora.

  Tematic

  Scandal uriaș în educație: Guvernul, acuzat că îi condamnă la sărăcie
  Bomba din Educație: Învățătoare plătite suplimentar de părinți- ”cam 9000 lei venit lunar”
  Cîmpeanu, satisfăcut de bugetul primit de Educație
  Tagurile:
  Elevi, ore

  Știrile Zilei