02:56 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  112105

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 10 martie 2021, Hotărârea numărul 16, prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

  BUCUREȘTI, 10 mart – Sputnik. Starea de urgență pe teritoriul României va continua. Astăzi, 10 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 16 prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14 martie 2021.

  Astfel, se menține obligația ca activitatea în creșe și after-school-uri să se desfășoare numai cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al ministrului educației, al ministrului muncii și protecției sociale și al ministrului sănătății.

  Se menține permiterea în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ a activităților didactice și a altor activități specifice precum și organizarea și desfășurarea examenelor pentru elevi/studenți, cadre didactice, în condițiile respectării măsurilor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății.

  Se propune ca la apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive, în spațiile destinate cazării elevilor sau studenților să fie instituită măsura închiderii clădirii pentru o perioadă de 14 zile.

  Pentru elevii/studenții care nu au posibilitatea deplasării la domiciliu sau o altă locație se asigură, de către unitatea de învățământ responsabilă, cazarea în condiții de carantină, precum și măsurile necesare pentru sprijinirea asigurării necesităților de bază, se arată în Anexa Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 16 din 10 martie 2021.

  Tematic

  CNSU: Noile decizii privind restricțiile și carantinarea la sosirea în România
  CNSU propune prelungirea stării de alertă cu 30 de zile în România
  Ultima oră: Hotărâre CNSU – altă Listă a statelor pentru care se impune carantină
  Tagurile:
  școli

  Știrile Zilei