13:51 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  827 0 0

  Astăzi se desfășoare un nou examen de simulare a examenului de BAC 2021, cu proba la alegere a profilului și specializării. Baremele de evaluare vor fi publicate de edu.ro la ora 15.00.

  După ce luni, 22, martie, elevii de liceu, clasele a -XII-a, au susținut proba de limba română, iar marți proba de profil, Matematică sau Istorie, în cadrul simulărilor la examenele de bacalaureat 2021, astăzi ei susțin simularea probei la alegere conform profilului.

  Simulare BAC 2021 - Profilul REAL

  Liceenii din profilul real susțin astăzi proba la alegere, având anterior de ales între Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică în cadrul simulării BAC 2021.

  Facem precizarea că elevii din localitățile aflate în carantină și care învață în școli din localități care nu sunt în carantină participă, de asemenea, la această simulare a Bacalaureatului 2021.

  Potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, există, totuși, în localitățile carantinate 78 de licee în care nu se organizează simularea examenului de Bacalaureat 2021.

  Elevii vor da simularea în altă perioadă, însă nu mai târziu de 15 mai 2021.

  Astfel, simularea examenului de Bacalaureat se reia în acest an, după ce anul trecut probele nu au mai fost susținute din cauza pandemiei.

  Reguli de organizare a simulărilor BAC 2021

  Începând cu ora 9.00, demarează probele din cadrul simulării naționale. În acest moment se deschid în fiecare clasă plicurile sigilate cu subiectul multiplicat, în conformitate cu procedura oficială de desfășurare a probelor de la simulare.

  Accesul elevilor este permis în școli până la ora 08.30.

  Pentru elaborarea lucrării, elevii au la dispoziție 3 ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.

  Elevii sunt așezați câte unul în bancă, dar doar elevi din aceeași clasă, în ordine alfabetică.

  Regulile sunt aceleași cu cele de la examenele propriu-zise, iar supravegherea probelor cu sistemul audio-video al școlii este reglementată de procedura din anul școlar 2019-2020.

  De asemenea, pentru rezolvarea subiectelor, candidații pot folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, pot utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele/instrumentele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

  Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. Este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare - stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.

  Candidații nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații pot fi eliminați din simulare.

  Bareme de evaluare la simulare BAC 2021

  Proba de la alegere în cadrul simulării BAC 2021

  • Liceenii din profilul real susțin astăzi proba de Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică în cadrul simulării BAC 2021.
  • Liceenii din profilul uman au avut de ales între Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și Sociologie.

  Baremele de evaluare și de notare la Fizică, Chimie, Biologie și Informatică vor fi afișate începând cu ora 15:00 de edu.ro la următorul link:

  Rezultatele simulărilor BAC 2021

  Rezultatele la simularea BAC 2021 vor fi afișate pe 31 martie.

  Doi profesori evaluatori corectează fiecare lucrare.

  Important: rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice, ele sunt analizate la nivelul fiecărei clase.

  De asemenea, școlile elaborează și trimit inspectoratelor școlare un raport, care trebuie să cuprindă și un plan de acțiune care să includă măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde este cazul.

  Joi, 25 martie 2021, are loc ultima probă a simulărilor, proba de Limbă și Literatură Maternă.

   

  Tagurile:
  Simulare, 2021, BAC

  Știrile Zilei