19:36 07 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  121 0 0

  Elevii de clasa a opta aparținând minorităților naționale susțin pe 31 martie ultima probă scrisă din cadrul simulării Evaluării Naționale 2021 – Proba de Limbă și Literatură Maternă. Cum vor fi afișate rezultatele.

  BUCUREȘTI, 31 mart – Sputnik. Probele din cadrul simulării Evaluării Naționale 2021 se încheie pe 31 martie 2021, când elevii de clasa a opta aparținând minorităților naționale susțin proba scrisă la Limba și Literatura Maternă.

  Potrivit calendarului Evaluării Naționale, afișarea rezultatelor se va face în data de 16 aprilie 2021.

  Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori: cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.

  Metodologia spune că rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice, ele sunt analizate la nivelul fiecărei clase.

  De asemenea, toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ/municipiu și îl trimite mai departe la Ministerul Educației.

  În raportul menționat trebuie inclus și un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde se impune. 

  Tagurile:
  Rezultate, Calendar, Evaluarea Naţională

  Știrile Zilei