14:40 12 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  929 0 0

  Profesorilor nu le este limitat dreptul la concediul de odihnă, iar Ministerul Educației nu impune școlilor acest lucru. Răspunsul vine după ce sindicatele au solicitat modificarea adresei prin care o parte a dascălilor erau trecuți în concediu de odihnă.

  BUCUREȘTI, 3 apr – Sputnik. Ce se întâmplă cu concediul de odihnă al personalului din învățământ? Iată întrebarea pe care și-o pun toți profesorii, după ce în școli a circulat o adresă neclară în acest sens, iar două federații sindicale importante din Educație au solicitat Ministerului de resort să modifice adresa prin care toate cadrele didactice care nu au activități în perioada 2 aprilie – 4 mai 2021 sau care nu predau la clase terminale să fie trecute automat în concediu de odihnă.

  Reamintim că federațiile sindicale au cerut Ministerului Educației să revină asupra adresei nr. 1970/DGIP/31.03.2021, modificând-o în acord cu legislația în vigoare, după consultarea federațiilor sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate.

  Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a precizat, pentru cele două federații sindicale, că emiterea adresei a fost necesară ca urmare a modificării structurii anului școlar 2020-2021, fapt care poate conduce la realizarea programării concediilor de odihnă la nivelul unităților școlare.

  ”Ministerul Educației nu impune unităților de învățământ limitarea dreptului la concediul de odihnă al personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic”, susține Stelian Ion, notează edupedu.ro.

  Acesta a adăugat că adresa precizează posibilitatea cadrelor didactice de a-și desfășura activitatea în perioada vacanțelor, atunci când prezența acestora în unitatea școlară se impune.

  Oficialul a subliniat că, în consecință, concediile de odihnă vor fi acordate la solicitarea personalului angajat, conform opțiunii acestuia, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

  Tematic

  Salarii profesori 2021: schimbări anunțate de Ministerul Educației
  Cîmpeanu liniștește profesorii și elevii: anunțul nopții
  Profesorii și medicii nu sunt cârpele de șters pe jos ale unor mitocani!
  Profesori enervați, Cîmpeanu trebuie să dea explicații!

  Știrile Zilei