14:12 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  8538 0 0

  Ministrul Educației spune că un număr însemnat de unități de învățământ preșcolar vor funcționa pe perioada acestei vacanțe care durează până pe 4 mai 2021 și a precizat câte sunt în fiecare județ în parte.

  BUCUREȘTI, 6 apr – Sputnik. Grădinițele din România pot funcționa și pe timpul vacanței de primăvară care a debutat în data de 2 aprilie 2021 și se va încheia în data de 4 mai 2021.

  Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că instituția pe care o conduce a creat cadrul legal pentru ca unitățile de învățământ preșcolar din România să poată organiza activități cu copiii și în perioada vacanței de primăvară.

  ”Astfel, un număr însemnat de grădinițe din sistemul de educație vor funcționa și pe perioada vacanței de primăvară, cu avizul direcțiilor de sănătate publică”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

  Demnitarul a subliniat că numărul acestora este diferit de la o săptămână la alta, în funcție de solicitări și de capacitatea grădinițelor de a asigura resursa umană.

  Totodată, ieri, 5 aprilie 2021, Primăria Municipiului București a anunțat că a dat startul înscrierilor în programul ”Vacanță activă în București” care vine în sprijinul părinților ce nu au cu cine să își lase copiii în intervalul 12-23 aprilie 2021.
  Municipalitatea a dat startul înscrierilor în programul "Vacanţă activă în Bucureşti", destinat copiilor cu părinţii la serviciu în intervalul 12 - 23 aprilie.

  Primăria Capitalei va pune la dispoziție, în mod gratuit, la dispoziţie cinci spaţii pentru aproximativ 1.200 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani: Muzeul Copiilor, hub-ul educaţional Proedus de la AFI Cotroceni, Opera Comică pentru Copii, Sala Palatului şi sediul Corului Naţional de Cameră Madrigal.

  Lista cu numărul de grădinițe în deschise pe timp de vacanță în România
  Lista cu numărul de grădinițe în deschise pe timp de vacanță în România

  De acest program pot beneficia copiii ai căror părinți lucrează amândoi sau de cei proveniți din familii monoparentale. El nu se adresează părinților care lucrează de acasă, informează Sputnik.

  Tagurile:
  Grădinițe

  Știrile Zilei