05:52 23 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.68
 • USD17.99
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  69210

  Expertul educațional trage un semnal de alarmă și afirmă, pe baza observațiilor făcute în ultimele șase săptămâni, că mulți copii au rămas în urmă, atât elevi de ciclu primar, cât și preșcolari. Despre ce este vorba.

  BUCUREȘTI, 7 apr – Sputnik. Preșcolarii și elevii sunt într-o situație dificilă. Acesta este semnalul de alarmă pe care expertul educațional Oana Moraru îl trage, afirmând că a reușit să vadă în ultimele 6 săptămâni aproape 100 de preșcolari și școlari la Atelierele de evaluare. Este vorba despre copii din familii care se pot ocupa de pregătirea lor, dincolo de ce a putut face școala în ultimul an.

  Moraru susține că , chiar și așa, cu mers la nivel de programă prin meditații sau sprijin parental, cele mai mari rămâneri în urmă la școlarii până în clasa a IV-a par să fie pe limbaj.

  ”La grădiniță sunt multe probleme: întârzieri de limbaj mari, deficit de atenție, coordonare motrică fină mult decalată sub nivelul vârstei, desen liber preschematic, stereotip și inexpresiv, probleme serioase la coordonarea motrică grosieră, întârziere pe dezvoltarea jocului tranzacțional. Aici e și mai vizibilă frecvența și numărul decalajelor în comparație cu anii anteriori”, spune expertul educațional.

  Pe această cale, Moraru a anunțat că a început să scrie un ghid al vârstelor de mai sus, cu încercările lor pentru buna învățare școlară și echilibrul emoțional de bază.

  ”Nu știu ce altceva putem face pentru copiii ăștia, pe termen scurt și cu școala încă pe butuci, dar măcar să avem o orientare fiecare dintre noi”, a completat expertul educațional.

   

  Tagurile:
  probleme, Grădinițe, Oana Moraru

  Știrile Zilei