11:37 23 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.68
 • USD17.99
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  18101

  Ministrul Educației anunță că, începând de astăzi, 8 aprilie 2021, secretarii de stat de la Învățământ se vor deplasa în țară, pentru o perioadă de trei săptămâni, ca să promoveze importanța vaccinării personalului din sistem, precum și a testării.

  BUCUREȘTI, 8 apr – Sputnik. Secretarii de stat din Ministerul Educației pleacă, începînd de astăzi, să ia la pas județele României. Ei vor promova importanța vaccinării personalului din învățământ și a testării.

  Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu spune că secretarii de stat vor începe cu județele Brașov, Sibiu, Giurgiu și că timp de trei săptămâni toate județele vor beneficia de aceste dezbateri, în care se va prezenta importanţa şi necesitatea vaccinării şi testării, dar în egală măsură se va analiza situaţia din perspectiva conectivităţii la internet a şcolilor din respectivul judeţ, a disponibilităţii de echipamente, a formării cadrelor didactice pentru predare online.

  ”Se vor discuta planurile cadru pentru liceu, un subiect extrem de important, nevoia de investiţii în judeţul respectiv din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a spus ministrul, potrivit agerpres.ro.

  Demnitarul a subliniat că dorința Minsiterului Educației este aceea de a deschide cât mai repede cu prezență fizică absolut toate școlile din România, însă, în funcție de evoluția epidemiologică.

  Acolo unde rata de infectare este mai mică de 1 la mie, absolut toţi elevii vor merge la şcoală cu prezenţă fizică, mai apoi grădiniţele, învăţământ primar, clase terminale în scenariile galben şi roşu, a punctat Cîmpeanu.

  De asemenea, ministrul Educației a precizat că a trimis către Minsterul Sănătății un document privind testele rapide.
  Și aceasta pentru că testarea reprezintă un element important, iar Ministerul Sănătății susține acest lucru.

  Testele disponibile acum solicită personal medical, iar ele pot fi folosite sigur sub rezerva acordului acceptului părinţilor şi mai ales sub rezerva disponibilităţii personalului medical asigurat prin Direcțiile de Sănătate Publică de către Ministerul Sănătăţii pentru recoltarea acestor probe.

  ”Ministerul Sănătăţii nu ne-a precizat că nu sunt relevante aceste teste de salivă, dar ţinând seama de faptul că suntem pe 7 aprilie şi că şcoala începe pe 4 mai, timpul este extrem de scurt pentru a achiziţiona cineva - nu se ştie cine - aceste teste non-invazive, aşa că ne bazăm pe testele antigen rapide deja existente”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

  Tematic

  Profesori enervați, Cîmpeanu trebuie să dea explicații!
  Cîmpeanu anunță dezastrul după 8 săptămâni de școală
  Ce joc face Sorin Cîmpeanu și când se va dezumfla gogoașa?
  Tagurile:
  Sorin Cîmpeanu

  Știrile Zilei