20:00 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  93914

  Secretarul de stat în Ministerul Educației, Radu Szekely, spune că instituția pe care o reprezintă este în proces de elaborare a unei metodologii de consultare a elevilor la finalul fiecărui semestru, astfel încât să se colecteze un feedback despre profesori.

  BUCUREȘTI, 18 apr – Sputnik. Cadrele didactice din România ar putea să afle, în sfârșit, care este adevărata percepție a elevilor despre ele și să facă ceva în acest sens pentru a-și îmbunătăți performanțele.

  Secretarul de stat în Ministerul Educației, Radu Szekely, spune că, referitor la evaluarea profesorilor din perspectiva elevilor, în momentul de față, instituția pe care o reprezintă discută cu Consiliul Național al Elevilor și că este în proces de elaborare o metodologie de consultare a școlarilor la finalul fiecărui semestru. Scopul este colectarea feedback-ului de la elevi care, ulterior, să fie trasnsmic cu dirigintele clasei sau cu diretorul pentru a-și îmbunătăți performanța.

  ”În momentul de față noi evaluăm doar prin autoevaluare sau prin procese de evaluare coordonate de inspectoratul școlar, beneficiarul final este foarte rar inclus în această consultare”, a declarat Radu Szekely.

  Potrivit acestuia, feedback-ul va fi cules prin intermediul unui chestionar în toate școlile din România, iar acest lucru ar trebui să se întâmple chiar din acest an școlar, din momentul în care Ministerul Educației și Consiliul Național al Elevilor semnează acest protocol.

  Szekely și-a exprimat speranța că acest lucru s-ar putea întâmpla în următoarele două-trei săptămâni.

  Va dezbina această măsură profesorii și elevii, așa cum se tem multe cadre didactice?

  Ei bine, ideea nu este aceasta, de dezbinare, ci se pune preț pe starea de satisfacție atât a elevilor, cât și a profesorilor. A trecut timpul când doar elevii erau cei evaluați, când nu li se permitea să spună ce cred ei – argumentat, desigur, despre profesorii lor și să fie luați în seamă.

  Comunicarea și faptul că elevii vor fi tratați ca niște oameni mari ar putea fi un prim pas spre un învățământ decent, spre o schimbare de paradigmă.

   

   

   

   

  Tematic

  Profesori enervați, Cîmpeanu trebuie să dea explicații!
  Pierderi salariale foarte mari pentru profesori: ”surpriza” Executivului
  Anisie, anunț pentru părinți: sunt implicați mulți profesori
  Tagurile:
  profesori

  Știrile Zilei