03:58 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  637 0 0

  Ministerul Educației a dat publicității setul 7 al testelor de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021, astfel că elevii aflați în clasa a opta se pot pregăti mai bine pentru examenul care bate la ușă.

  BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Școlarii de clasa a opta care vor susține, în acest an, Evaluarea Națională, se pot pregăti mai bine pentru examen. Și aceasta pentru că testele de antrenament pentru examenul de Limba și Literatura Română, setul 7, au fost publicate de Ministerul Educației.

  Interesant este că Ministerul Educației, probabil din dorința de a nu stresa ori aglomera elevii, a publicat numai testele de antrenament pentru Limba și Literatura Română.

  Setul 7 al estelor de antrenament pentru Limba și Literatura Română poate fi descărcat de aici.

  Reprezentanții Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație al Ministerului spun că, pentru a veni în sprijinul elevilor care nu au putut susține simularea Examenului național de bacalaureat și a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a din cauza măsurilor de carantinare a unor localități, CNPEE va pune la dispoziția acestora testele de antrenament. Astfel, săptămâna aceasta vor fi utilizate cele pentru Evaluarea Națională.

  Mâine, marți, 20 aprilie 2021, vor fi publicate și testele de antrenament – setul 7 – la Matematică. Miercuri, 21.04.2021, Centrul va publica testele de antrenament pentru Limba și literatura maternă, setul 7.

  Baremele de evaluare pentru toate disciplinele vor fi publicate vineri 23.04.2021.

  Tematic

  Rezultate simulare bac 2021, publicate de Ministerul Educației
  Setul 5 al testelor de antrenament pentru Bac, disponibil
  Tagurile:
  Teste

  Știrile Zilei