12:08 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  11401

  Miercuri, 28 aprilie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 25 referitoare la stabilirea unor măsuri care trebuie să fie aplicate în unitățile de învățământ, în contextul pandemiei de COVID-19.

  BUCUREȘTI, 29 apr – Sputnik. Ministerul Educației și Ministerul Sănătății sunt abilitate să modifice Ordinul comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu modificările și completările ulterioare.

  Hotărârea a fost adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență miercuri, 28 aprilie 2021.

  Potrivit documentului, elevii cu cerințe educaționale specifice, indiferent de clasă, vor participa fizic la ore, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

  Elevii din ani terminali vor veni fizic la școală, în toate școlile ce funcționează în localități unde nu este instituită măsura carantinei zonale. Însă, ei trebuie să respecte măsurile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

  Hotărârea CNSU nr. 25/28 aprilie 2021 cuprinde și prevederi pentru orele remediale. Astfel, aceste ore remediale pot fi organizate, cu prezența fizică a elevilor, în toate școlile care funcționează în localități unde nu este instituită carantina zonală.

  Ca și în cazurile deja enunțate anterior, condiția este respectarea strictă a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, notează Sputnik.

   

  Tagurile:
  ore, Profesori

  Știrile Zilei