20:04 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  343801

  Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au emis ordinul comun nr. 2755/56/29.04.2021 pentru modificarea și completarea ordinului nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în siguranță epidemiologică.

  BUCUREȘTI, 30 apr – Sputnik. Cu doar câteva zile înainte de reluarea cursurilor, Ministerul Educației anunță semnarea unui ordin comun cu Ministerul Sănătății, pentru modificarea și completarea Ordinului nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

  La articolul 3 alin. (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

  Consiliul de administrație al unității de învățământ propune ISJ/ISMB aplicarea scenariului de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenței cumulate la nivelul localității, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori, după cum urmează:

  Scenariul 1: Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

  Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

  Scenariul 2: Participarea zilnică, cu prezență fizică, în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară. Participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din ceilalți ani de studiu.

  Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.

  Ce prevede vechiul ordin comun

  În primul rând, noul ordin prevede numai două scenarii, nu trei. Astfel, dispare Scenariul 3 care prevede:

  • a) Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar;
  • b) Participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

  Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori.

  De asemenea, față de noul ordin, cel vechi prevedea, la scenariul doi, că ”incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000, dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori”.

   

  Știrile Zilei