19:57 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  341 0 0

  Unitățile de învățământ prețcolar, primar, gimnazial și liceal își vor relua activitatea miercuri, 5 mai 2021, după vacanța de Paște care a durat nu mai puțin de o lună. Cine va veni la școală.

  BUCUREȘTI, 3 mai – Sputnik. Au mai rămas numai două zile până când unitățile de învățământ din România își vor relua activitatea.

  Din pricina pandemiei de coronavirus, însă, nu toți copiii vor merge la școală.

  Miercuri, 5 mai 2021, copiii de grădiniță vor începe cursurile, dar și elevii care nu susțin examene, adică școlarii din ciclul primar, inclusiv din clasa pregătitoare.

  Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că miercuri, 5 mai, revin la școală toți elevii, cu excepția elevilor din clasele terminale.

  “De asemenea, vor veni la școală, indiferent de clasă și de scenariu, aceasta este o noutate, un lucru îmbucurător, toți cei 27.750 de elevi din învățământul special. Este vorba de elevi care au nevoie de stimulare psihomotrică, polisenzorială, de servicii de logopedie, de kinetoterapie, de lucruri care nu pot fi asigurate nici online și nici acasă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

  Cursuri online vor face numai  elevii de clasa a V-a, a VI-a și a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile care au o rată de infectare de peste 1 la mie.

  În data de 10 mai 2021, toți elevii claselor terminale vor veni la școală, cu prezență fizică, indiferent de scenariul în care se află localitatea.

  Prezența fizică mai este permisă pentru orele remediale pentru absolut toți elevii înscriși în acest program, excepție făcând elevii din localitățile aflate în carantină.

  Tagurile:
  Cursuri

  Știrile Zilei