09:47 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  49310

  Ministerul Educației a dat publicității modelele de subiecte pentru examenul de definitivat din acest an. Cum se punctează fiecare subiect și ce trebuie urmărit în rezolvarea lor.

  BUCUREȘTI, 3 mai – Sputnik. Profesorii pentru învățământ preșcolar care doresc să aibă o carieră în sistemul de învățământ se pot pregăti deja pentru examenul național de definitivare în învățământul preuniversitar.

  © Sputnik / Александр Кряжев

  Ministerul Educației a dat publicității modelele de subiecte pentru educatori puericultori.

  Toate subiectele sunt obligatorii, iar timpul de lucru este de patru ore de la momentul distribuirii subiectelor în săli.

  Modelele de subiecte pot fi descărcate de aici.

  Subiectul A este un subiect din Limba Română și este apreciat cu 30 de puncte.

  Subiectul B este din Literatura pentru copii care este notat cu 30 de puncte, iar subiectul al II-lea, realizarea unui eseu argumentativ este notat cu 30 de puncte.

  Reprezentanții Ministerului Educației informează că se punctează orice formulare sau modalitate de rezolvare corectă a cerințelor, că nu se acordă punctaje intermediare, altele decât cele precizate explicit în barem.

  De asemenea, se acordă zece puncte din oficiu. Nota finală se calculează prin împărțirea punctajului total acordat pentru lucrare la zece.

  Subiectul al doilea urmărește, pe lângă conținut, și partea de redactare, notată cu zece puncte. Se are în vedere organizarea ideilor în scris – text clar organizat, coerent, cu echilibru între cele trei componente – introducere – cuprins – încheiere, construcția paragrafelor, succesiunea logică a ideilor.

  Se vor avea în vedere abilitățile de analiză și argumentare, ortografia, punctuația, așezarea în pagină, lizibilitatea.

  Important: aveși grijă la încadrarea în limita de spațiu indicată.

  Tematic

  Definitivat 2021: modificări importante, anunțate de Ministerul Educației și Cercetării
  Definitivat 2021: încep înscrierile - calendarul probelor
  Definitivat 2021: schimbări haotice, anunțate de MEC
  Tagurile:
  definitivat

  Știrile Zilei