02:34 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  62 0 0

  Părinții trebuie să fie atenți la câteva criterii atunci când aleg grădinița la care vor merge copiii lor. Un psiholog a subliniat că unitățile de învățământ preșcolar care au programe interactive dezvoltă micuții în mod eficient, dar criteriile sunt mai multe.

  BUCUREȘTI, 10 iun – Sputnik. Una din problemele pe care și-o pun părinții cu copii mici, de vârstă preșcolară, se referă la alegerea grădiniței. La unison, toți își doresc ca locul în care vor merge cei mici să fie unul care să le placă preșcolarilor- educatoare blânde – și tinere, ca să poată face față energiei copiilor, răbdătoare și profesioniste.

  Totuși, sunt și alte criterii de luat în seamă atunci când alegem grădinița.

  Psihologul Luiza Drian este de părere că grădinițele cu programe interactive dezvoltă în mod eficient copiii.

  O educatoare din Iai, Mădălina Ionel, a dat câteva exemple de activități interactive pentru copii. Este vorba despre vizitarea muzeelor, a laboratoarelor de cofetărie ori chiar a sălilor de fitness.

  ”Dacă avem de exemplu într-o săptămână tema meseriilor, nu ne limităm la a învăţa despre meserii din nişte imagini. Am invitat la noi în grădiniţă poliţişti, doctori. Cred că lucrul acesta ne diferenţiază. Încercăm să facem cât mai multe activităţi practice”, a spus Mădălina Ionel, potrivit dcnews.ro.

  Părinții se gândesc, însă, în primul rând, la locația instituției și mai puțin la activități.
  Specialiştii susţin că părinţii ar trebui să parcurgă un proces prin care să aleagă la ce grădiniţă să meargă cei mici.

  Psihologul Luiza Druian spune că decizia alegerii unei grădinițe se ia de ambii părinți, făcându-se o listă a nevoilor și priorităților familiei. Abia după aceea se caută instituții care să corespundă criteriilor stabilite.

  Psihologul ignoră faptul că înscrierea copiilor se face în principal în funcție de circumscripție și că există anumite criterii bine stabilite de Ministerul Educației pentru înscrierea în învățământul preșcolar.

  Tagurile:
  Grădiniță

  Știrile Zilei