02:04 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  33551

  Uniunea Editorilor din România acuză Ministerul Educației că procesul de cumpărare a manualelor, pentru clasele a III-a și a IV-a, a fost întârziat și în acest an și protestează public față de modul în care instituția ”tratează procesul de asigurare cu manuale”.

  BUCUREȘTI, 10 iun – Sputnik. Scandal în învățământ: editorii acuză Ministerul Educației că a întârziat și în acest an cu procesul de achiziție a manualelor școlare, de data aceasta pentru două clase primare, a III-a și a IV-a.

  Elevi
  © Sputnik / Александр Кряжев

  Potrivit editorilor, instituția condusă de Sorin Cîmpeanu a lansat cu întârziere licitația pentru manuale, abia în data de 22 februarie 2021, cu toate că, spun ei, ”editurile au mobilizat forțe considerabile -umane, logistice și materiale - și au depus ofertele la termenul propus – 05.04.2021, constatăm că s-au scurs 66 de zile de la data deschiderii ofertelor, dar Ministerul Educației încă nu a încheiat procesul de evaluare”, notează edupedu.ro.

  De asemenea, editorii susțin că, la momentul exprimării opțiunilor cadrele didactice vor fi în vacanța de vară, astfel încât va fi mai dificil să acceseze conținutul manualelor și să-și exercite acest drept.

  Mai mult: timpul necesar tipăririi este mult scurtat, creând presiune pe tipografii și pe lanțurile de aprovizionare cu materii prime - în special hârtie de tipar.

  În această perioadă, majoritatea agenților economici implicați - edituri, tipografii, firme de distribuție, depozite de carte școlară - vor fi afectați de lipsa de personal datorată perioadei de concedii estivale, mai spun editorii.

  ”Întrebare publică: oare când va înțelege Ministerul Educației că achiziția manualelor școlare ar trebui să respecte un calendar previzibil, cu termene clare și stricte?”, mai adaugă reprezentanții Uniunii Editorilor din România – UER.

  Tematic

  Eugenia Crețanu: ”Ministerul (Educației) nu vrea limba rusă”
  Înscrierea la grădiniță în 2021: ce transmite Ministerul Educației
  Titularizare 2021: lista posturilor, publicată de Ministerul Educației
  Tagurile:
  Ministerul Educației

  Știrile Zilei