11:58 24 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD16.69
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  FLASH
  Sa primesc un link scurt
  85950

  A fost unul dintre cei mai puternici și respectați lideri PSD. Arestat de DNA a făcut un atac de cord, suportând mai multe operații chirurgicale complicate.

  BUCUREȘTI, 27 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Știre de ultimă oră din Justiție — Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o sentință de achitare în dosarul în care erau judecați deputatul Mircea Drăghici şi fostul senator, preşedinte al PSD Argeș și al Consiliului Judeţean Argeş, 

  .

  În dosarul repsctiv sunt judecaţi pentru fapte de corupţie 38 de primari şi viceprimari de comune din Argeș, un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale unei firme de consultanţă.

  Decizia de azi nu este definitivă.

  Procurorii DNA ceruseră şapte ani de închisoare pentru fostul șef al CJ Argeș și pentru deputatul PSD Mircea Drăghici. Acuzațiile erau de abuz în serviciu legat de contracte de consultanţă.

  Judecătorii l-au achitat pe Constantin Nicolescu pentru că nu există probe că fostul președinte al CJ Argeș a săvârșit infracțiunea de folosire a influenței.

  Mircea Drăghici a fost achitat constatându-se că fapta nu există, temeiul legal fiind articolul 16, litera a, din Codul de Procedură Penală.

  Constantin Nicolescu
  © Photo : Wikipedia
  Constantin Nicolescu

  Reamintim că Nicolescu a fost unul dintre cei mai puternici și respectați lideri PSD, cu rezultate excepționale în alegeri. Înainte de a fi președinte al CJ Argeș, a fost senator și președinte al Comsiei SIE. Originar din Mihăești de Muscel, a fost director al uzinelor ARO.

  Imediat după arestare, Nicolescu a făcut un atac de cord, suportând mai multe operații chirurgicale complicate.

  Tematic

  Prima reacție: PSD îl face praf pe Iohannis - legătură cu dosarul lui de la DNA
  Demnitar PSD, alarmat de un denunț la DNA și o eventuală asasinare
  Tagurile:
  achitare, lider, PSD, DNA, România

  Știrile Zilei