20:11 21 August 2019
În direct
 • EUR19.64
 • USD17.72
 • RUB0.27
 • RON4.15
 • UAH0.70
  Justiție

  Ultima oră: Comisia pentru Legile Justiției a adoptat modificarea esențială!

  CC0 / Pixabay / Activedia
  FLASH
  Sa primesc un link scurt
  36630

  Articolul care schimbă datele pentru "Abuzul în serviciu" a fost modificat cu un amendament important al PSD - va genera discuții uriașe!

  BUCUREȘTI, 2 iul — Sputnik, Evan Răutu. Zi cu mult scandal în Comisia pentru Legile Justiției, supranumită "Comisia Iordache", după numele președintelui, deputatul Florin Iordache.

  Acum puțin timp, deputații au modificat articolul problemă, 297 Cod Penal, cel care se referă la "Abuzul în serviciu".

  Articolul a fost modificat conform propunerilor celor din PSD, al căror amendament a tercut cu 14 voturi pentru, 7 împotrivă și o abținere. Iată textul final care va fi adăugat și care a stârnit nenumărate reacții și controverse:

  "Fapta funcționarului public, aflat în exercițiul atribuțiilor de serviciu reglementeate expres prin legi, ordonanțe de guvern sau ordonanțe de urgență, care refuză să îndeplinească un act sau îl îndeplinește prin încălcarea atribuțiilor astfel reglementate, a unor dispoziții exprese dintr-o lege, ordonanță de guvern sau ordonanță de urgență, în scopul de a obține pentru sine, soț, rudă sau afin până la gradul II, inclusiv, un folos material patrimonial și prin acesta cauzează o pagubă certă și efectivă mai mare decât echivalentul unui salariu minim pe economie sau o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime nepatrimoniale ale unei persoane fizice sau juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 5 ani sau cu amendă".

  Un singur comentariu — într-adevăr, cu acest amendament dispare fapta de abuz în serviciu în multe cazuri, unul dintre acestea fiind celebrul dosar de la CJ Teleorman. Dar, Liviu Dragnea nu este obligatoriu apărat prin această modificare, la el acuzația fiind de "instigare", iar din cele văzute până acum, instanțele au făcut interpretări bizarre în acest caz.

   

  Tematic

  Ultima oră: Iohannis contraatacă puternic - dă înapoi o importantă lege a Justiției
  Tudorel Toader a mai făcut un pas foarte important pentru "Legile Justiției"
  Juncker amenință România: Dacă nu schimbați Legile Justiției...
  Tagurile:
  Codul Penal, modificări, Comisia pentru Legile Justiției, Parlament, România


  Știrile Zilei